keskiviikkona, marraskuuta 05, 2014

 
Kansallinen liikuntafoorumi teki jotain järkevää 1.10.2014 Yleisradion studiotalolla laatiessaan yleisen julkilauselman, jonka tavoitteeksi kirjattiin: 

 "Liikkeen lisääminen tulee olemaan tulevan hallitusohjelman kärkitavoite." 

Liikkumattomuus uhkaa kansakunnan elinvoimaa ja alentaa Suomen kilpailukykyä. Suomen liikkumattomuuden hinta on lähes 1 - 2 miljardia euroa terveydenhuollon vuotuisista kokonaiskustannuksista. Jos kehitys jatkuu samansuuntaisena, niin liikkumattomuudesta aiheutuvat kustannukset tulevat kohoamaan entisestään. Tämän kansallisen foorumin järjestivät yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriö, Valtion Liikuntaneuvosto, Valtionneuvoston Kanslia, Yleisradio oy, Valo ja Suomen Olympiakomitea. 

Tapahtumaan osallistui lähes 300 kansallista vaikuttajaa. 
                                                                                                                                                      

ISTUVAT SUOMALAISET SOHVAPERUNAT HAASTAVAT ITSENSÄ LISÄÄMÄÄN ENEMMÄN LIIKETTÄ ARKEEN 

Tutkimusten mukaan aikuiset suomalaiset viettävät keskimäärin 76 % valveillaoloajastaan paikallaan maaten, istuen tai seisten. Kevyeen aktiivisuuteen kuluu vajaat 20 % valveillaoloajasta, reippaaseen aktiivisuuteen 4 % ja rasittavaan alle 1 %

Yleensä ihmisillä on taipumus yliarvioida omaa aktiivisuuttaan ja aliarvioida passiiviseen toimintaan käytettyä aikaa. Passiiviseen toimintaan käytetyn realistinen hahmottaminen ja liikkeen lisääminen arkeen näyttää olevan suomalaisten seuraava liikuntahaaste. 

Ihminen tarvitsee unen ja ravinnon lisäksi fyysistä kuormitusta pysyäkseen terveenä ja hyvinvoivana. LähiTapiola Sport Centerin osaavat ohjaavat uskovat, että tulevina vuosina kirkkonummelaiset päättäjät haluavat olla mukana haastamassa KUNTALAISET KUNTOON - LIIKETTÄ LISÄÄ -projekteissa. 

Martti Iivonen 
Liikunnanopettaja
Beast Strong kouluttaja

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.