torstaina, tammikuuta 22, 2015

Peto kilpailee itseään vastaan

ONKO RANKKA PERUSVOIMATREENI UNOHTUNUT PIMENTOON?


Nykyään salitreenin tarjonta sisältää paljon korviketreeniä ja apuliikkeitä. On bodypumppia, vatsapeppukeskivartalojumppaa, pilatesta, bodyweightiä, bodymovementia ja TRX-treeniä. Kikkailujutut ovat nostaneet päätään – ja samaan aikaan painon- ja voimanostajien vanhan liiton voimaharjoittelu levytangoilla ja kahvakuulilla jää yhä useammalta tekemättä.

Hyvä lähestymistapa näissä vaihtoehtoisissa harjoittelussa on harjoittelun monipuolisuus ja matala kynnys. Vastaavan tyyppinen vaihteleva treeni ei myöskään riko paikkoja, kuten suurilla kuormilla ja usein samoilla nivelkulmilla toistettu raskas kuormatreeni isoilla ja raskailla painoilla.

On kuitenkin huomionarvoista, että lopulta raaka perustreeni olympianostoissa oikeilla tekniikoilla tehtynä ja hyvin ohjelmoituna huomioiden progressiivisuuden kehittää enemmän voimatasoja kuin pilates-, bodypump- tai bodyweight-tyyliset treenimuodot.

Perustreeni raskailla painoilla tehtynä voi olla isoja moninivelliikkeitä: rinnallevetoa, tempausta, kyykkyä, maastaveto, penkkipunnerrusta sekä dippi- ja leuanvetotreeniä lisäkuormilla. Edellytyksenä kovalle harjoittelulle levytangoilla, kahvakuulilla ym. muilla raskailla painoilla tehdyssä treenissä on mahdollisimman puhtaat ja oikeat suoritustekniikat.

Lähtökohtaisesti pedon olisi myös hyvä selvittää itselleen: ”What are you training for?” eli mitä tavoitteita asetat tulevaisuudelle?

VOIMATASOJEN KASVATTAMINEN VAATII ITSENSÄ HAASTAMISTA

 

Pitkäjänteisyys, säännöllisyys, treenauksen tavoitteet, terveelliset ruokailutottumukset, hyvä kehontuntemus, riittävä lepo ja uni mahdollistavat kehittymisen.

Kova treenaaminen vaatii, että poistuu omalta mukavuusalueelta ja heittäytyy keskittyneesti raskaaseen fysiikkaharjoitteluun. Oikeat nostotekniikat on oltava hyvin hallussa ja ne mahdollistavat fysiikan käytön tehokkaasti parhaalla tavalla.

PALJON PUHETTA TREENAAMISESTA, ENEMMÄN TEKOJA


Jos jossain, niin nykyisessä salitreenibuumissa vallitsee paljon uusia trendejä, puheita ja mielipiteitä siitä, mikä on tehokasta treeniä ja miten kannattaa treenata. Yhtä paljon tuntuu olevan trendejä myös, miten, milloin ja mitä kannattaa syödä. Välillä tuntuu, että kiinnostuksemme ja ajatuksemme pyörivät liikaa treenin ja ravinnon ympärillä – arjessa on paljon muutakin säädettävää.

 

TEKO VOITTI AIVOT

  

Uusi vuosi on alkanut ja on aika siirtyä actionin pariin. Monet uudet Beast Strong -pedot ovatkin jo aloittaneet säännöllisen kilpailemisen itseään vastaan. Peto on laumaeläin, joka treenaa säännöllisesti muiden petojen kanssa kunnioittaen treeniluolan sääntöjä. Pedon sisäinen liekki on liehahtanut. Halu kehittyä on tärkein motiivi ja sen eteen on tehtävä duunia!

Ammenna oma sisäinen motivaatiosi. Vedä treenikamat päälle, lenkkarit jalkaan ja lähde pihalle.
Ulos lähdettyäsi älä anna aivojesi päättää äläkä analysoi liikaa, lähdetkö salille, hiihto- vai juoksulenkille, vaan go with the flow! Ota itsestäsi ote, selätä aivosi ja ylitä itsesi - sanoista tekoihin!

Matkallasi pois mukavuusalueeltasi löydät sisäisen petosi - se juurtuu Beast Strong -perheeseen ja säännölliseen treenaamiseen muiden petojen parissa. Laumassa ja luolassa teot voittavat aivot ja ylianalysoinnin. 

Meistä Beast Strong -ohjaajista tuntuu hyvältä nähdä petojen tulevan treeniluolaan iloisena ja tehden töitä sillä mielellä, että haluaa kehittyä  ja ymmärtää että pedoksi tulemisen prosessi on pitkäjänteistä puuhaa.

Martti Iivonen
Beast Strong -ohjaaja

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.