torstaina, elokuuta 20, 2015

Street Workout

MIKÄ STREET WORKOUT?


Meiltä Beast Strong ohjaajilta usein kysytään: "Mitä se street workout oikein on?"

”Street workout on luovaa ja ympäristöön sopeutuvaa kehonpainoharjoittelua, joka on saanut vaikutteita mm. parkourista ja telinevoimistelusta. Lajiin kuuluu olennaisena osana leuanvedot, dipit, punnerrukset sekä  temppuilu näillä välineillä erilaisine variaatioineen.”

Periaatteessa street workout on kuin telinevoimistelua sillä poikkeuksella, että street workout -nimi käsitteenä myy paremmin ja on ns. mediaseksikäs. Tunnit sopivat paremmin kaiken ikäisille: erityisesti nuoremmat on helpompi koukuttaa mukaan toimintaan ja laji on trendikäs. Se on myös vapaa telinevoimistelun tiukasta fundamentalismista - laji on rennompaa yhdessä hengailua.

Painoharjoittelua lajiin ei kuulu samalla tavalla kuin CrossFitissä, joten kehonhallinta ja akrobatia korostuvat ja liikevariaatioita on lähes ääretön määrä (toisin kuin CrossFitissä painoharjoittelu, joka on osittain samojen perusliikkeiden ”junnaamista”)

Monipuolisuus ja ohjaaminen tukevat myös omaehtoisuutta: treenaajille voi antaa ohjeita ja esimerkkejä, jolloin osa harjoittelusta onnistuu paremmin itsenäisesti (ohjaajaa ei aina tarvita paikalla).

Suomen Street Workoutin Etelä-Suomen tukikohta sijaitsee Masalan LähiTapiola Sport Centerin tiloissa lokakuussa 2014 avatussa  Beast Strong toiminnallisessa voimaharjoittelukeskuksessa.

Street Workout -harrastus on mahdollista  Beast Strongin treenitiloissa ympäri vuoden, koska treenaaminen tapahtuu sisätiloissa.


TULEVAISUUDEN TAITOLAJI

Street Workout on tulevaisuuden kehonpainolla tapahtuva taitolaji. Sen suosio kasvaa koko ajan. Siitä on osoituksena jo kevään 2015 aikana Suomen Street Workout -yhdistyksen järjestämät ohjaajakoulutukset (3 kpl), jotka täyttyivät osallistujista hetkessä. Pidetyt ohjaajakoulutukset: 1. Kirkkonummi / Masala 2. Oulu  3. Kirkkonummi/Masala. 

Etelä-Suomen koulutuksissa Kirkkonummi ja Beast Strong ovat olleet vahvasti esillä Facebookissa. Se on jo käsite piireissä. Tänä keväänä pidettiin myös pääkaupunkiseudun 3:s ohjaajakoulutus Crossfit Herttoniemi -salilla, joten muutkin alkavat herätä street workoutin perään.

Street workoutin ensimmäiset SM-kisat järjestettiin Elastisen TFW:n salilla la 8.8.2015. Kisoissa kilpailtiin performance-osiossa ja 3:ssa lisäpainolajissa: leuanveto, dippi ja pistoolikyykky. Miesten sarjassa oli enemmän osaanottajia, mutta naisten sarjaankin osallistui muutama rohkea. Lajin suosio tulee kasvamaan tulevaisuudessa kehonpainoharjoittelun vallatessa alaa.

Martti Iivonen
Beast Strong -ohjaaja
Keho itsessään on valtavan hyvä harjoitteluväline ja lähes rajaton sellainen.0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.